Solotop mukana Ravintola Nollan konseptissa

Pohjoismaiden ensimmäinen hävikkivapaa ravintola yhteistyössä Solotopin kanssa

 

Kansainvälinen zero waste -ideologia nostaa päätään myös ravintola-alalla ja rantautuu nyt Helsinkiin. Huipputason ravintolaruoan ja hävikki-ideologian yhdistävä Ravintola Nolla avaa ovensa Kruununhaassa helmikuussa, ja Solotop on vahvasti mukana toimittamalla pikakompostorin ja konsultoimalla hankkeen toteuttamisessa.

– Mielestämme ravintola-alan nykyinen tapa käsitellä jätteitä on aikansa elänyt. Aiomme tehdä töitä löytääksemme keinoja nykyisen järjestelmän parantamiseen. Jotta onnistuisimme tavoitteessamme esimerkiksi pakkausmateriaalien vähentämisessä, työskentelemme suoraan tuottajien kanssa. Teemme yhteistyötä suunnittelijoiden, insinöörien ja arkkitehtien kanssa ja pyrimme kehittämään vesi- ja energiatehokkuutta, kertoo Luka Balac Nollan tavoitteista.

 

Mitä hävikittömyys sitten käytännössä tarkoittaa?

– Meille tulee Oklin GG-10 Green Good -kompostointikone, joka muokkaa biojätteen maanparannusaineeksi. Multa toimitetaan niille tiloille, joilta hankimme raaka-aineemme, Balac kertoo viitaten siihen, että ravintola tekee hankintansa pieniltä luomutiloilta ja biodynaamisilta viljelijöiltä pääkaupunkiseudulta.

Ravintoloissa syntyy paljon pakkausjätettä, myös siitä hankkiudutaan eroon Nollassa.

– Käytämme raaka-aineiden kuljetuksessa puu- tai kovamuovilaatikoita, joita voidaan käyttää loputtoman monta kertaa. Kalatkaan eivät tule styroksilaatikoissa, vaan kalatukku Arvo Kokkosen kanssa on kehitetty uudelleenkäytettävät laatikot.

– Juomien hankinnassa keskitymme suomalaisiin pientuottajiin: haluamme puhtaita tuotteita, joista tiedämme, miten ja mistä ne on tuotettu, Balac jatkaa.

 

Kustannustehokasta ratkaisu!

– Green Good -pikakompostorilla voidaan tuoda biojätteen käsittely nykyaikaan. Kun biojätteet käsitellään paikallisesti jopa kaupunkiympäristössä, saadaan jätteen kuljetus- ja käsittelykustannukset sekä ympäristövaikutukset pienenemään dramaattisesti.
Me Solotopilla olemme mukana pikakompostorilla Ravintola Nollan konseptissa osoittaaksemme, että biojätteiden käsittely paikallisesti on sekä kustannustehokasta että vihreiden arvojen mukaista. Solotop ottaa huomioon toiminnassaan myös ympäristön edun, kertoo Solotopin toimitusjohtaja Mikke Perklén.

Huipputason ravintolaruoan ja hävikki-ideologian yhdistävä Ravintola Nolla avaa ovensa 15.2.2018 (Liisankatu 2, 00170 Helsinki).  

 

Lisätietoja:
Solotop Mikke Perklén 040-751 1667 - www.solotop.fi / www.oklininternational.com
Restaurant Nolla Luka Balac 044-334 4439 - www.restaurantnolla.com

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä viereisellä olevalla lomakkeella!

Jätä yhteystietosi